Pasta – Grundrecept

Pasta - Grundrecept 7

Pasta – Grundrecept

Förberedelse 30 min Tillagning 4 min Total Tid 34 min
Pasta - Grundrecept 11
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ut mjölet på en bra arbetsyta. Gör en grop i mitten och knäck i äggen.

  2. Blanda ihop mjöl och ägg och knåda till en deg som inte kladdar. Häll på mer mjöl om det behövs. För att få en lite smidigare deg kan precis några droppar olja blandas in.

  3. Ställ degen i kylen minst 15 minuter under plast. Degen kan såklart förberedas några dagar innan om så önskas.

  4. Använd sedan en pastamaskin för att forma pastan till det du önskar. 
    Pastan kan sedan antingen torkas eller kokas omgående.

  5. När du kokar pastan, använd rikligt med vatten och ca rågad tesked salt per liter vatten.

Notering

  • Degen håller sig flera dagar i kylen. Använd näsan för att veta om den fortfarande är ätbar.
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen