Utskriftsalternativ:

Rökt fjällröding

Rökt fjällröding 1

Lätt varmrökt fjällröding är gott som den är eller som pålägg

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 120 min Total Tid: 2 timmar 10 min
Portioner 4
Beskrivning

Lätt varmrökt fjällröding är gott som den är eller som pålägg

Ingredienser
  • 2 stycken fjällrödingar
  • 1 deciliter grovt salt
  • hickory rökspån
Instruktioner
  1. Tänd röken och låt den nå en temperatur runt 110-120 grader

  2. Lägg rökspån i vatten

  3. Skölj av fiskarna under rinnande vatten

  4. Salta insidan av fisken med grovt salt, så det täcker

  5. Lägg på rökspånet på röken

  6. Lägg in fisken högt upp i röken / långt bort från värmen, där den är som mest stabil

  7. Låt röka under ca 1,5 timmar

  8. Var extra försiktig när du tar ut fiskarna, då de är väldigt sköra efter rökning

  9. Skrapa ur saltet från insidan av fisken

  10. Servera med färskpotatis, eller använd som smörgåspålägg