Utskriftsalternativ:

Smörstekta kammuslor

Smörstekta Kammuslor på tallrik med tillbehör av rödlök, olja och maché
Kök
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Förberedelse: 5 min Tillagning: 15 min Total Tid: 20 min
Portioner 4
Bästa säsong Höst
Beskrivning

Just kammuslor är nog för mig en av de godaste råvarorna från havet.

De har mycket smak och ger en fantastisk känsla av lyx. De kan varieras i det oändliga, och vara del av allt från wook till pastarätter, eller som här, en enkel förrätt. 

Det svåra att få till när det kommer till kammuslor är stekgraden. Går de över, blir det som tuggummi och ganska oaptitligt. Går de under så blir de råa i mitten (vilket i och för sig inte är någon fara, men godare om de får lite mer tid på sig). 

Det kan ta lite tid att bemästra, men fördelen med det är att du får äta detta goda flera gånger!

Ingredienser
  • 8 stycken Kammusslor
  • 1 styck Rödlök
  • Några blad Maché eller mangold
  • Några droppar Kallpressad rapsolja
  • Smör (att steka i)
  • Havssalt
Instruktioner
    Förberedelser
  1. Finhacka rödlöken
  2. Ta bort den lilla muskeln på pilgrimsmusslan. Ser ut som en liten bit mussla som inte riktigt hör till resten.
  3. Välj ut några fina blad maché eller mangold sallad.
  4. Smörstekning
  5. Värm en bra stekpanna med lite olja
  6. Klicka i några klickar smör, och sänk värmen något så inte smöret bränner
  7. Stek kammusslorna på båda sidor, väldigt kort tid. Här är det fingertoppskänsla som gäller.
  8. Lägg upp på tallrik
Nyckelord: kammuslor, smörstekt, förrätt, skaldjur, havsdelikatesser