Spatchcock kyckling

Spatchcock kyckling 1

Snabblagad kyckling på grill eller i ugn

Spatchcock kyckling

Snabblagad kyckling på grill eller i ugn

Spatchcock kyckling 2
0 Spara som favorit
Förberedelse 10 min Tillagning 40 min Total Tid 50 min Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180°C eller tänd grillen enligt 50/50 principen

  2. Lägg kycklingen med ryggen uppåt. Klipp med vass sax på vardera sida om ryggraden, från huvudändan till baken.

  3. Lägg kycklingen med den uppklippta sidan nedåt på en plåt och tryck till, så att kycklingen stannar uttryckt.

  4. Gnid in kryddorna över hela kycklingen

  5. Låt kycklingen stekas till minst 72 grader innertemperatur (gäller svensk kyckling, se artikeln om innertemp)

  6. Servera med smaskigheter som stekt potatis eller ris, och gör gärna sås på skyn som blir på plåten genom deglasering.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen