Utskriftsalternativ:

Spatchcock kyckling

Spatchcock kyckling 1

Snabblagad kyckling på grill eller i ugn

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 40 min Total Tid: 50 min
Portioner 4
Beskrivning

Snabblagad kyckling på grill eller i ugn

Ingredienser
  • 1 kyckling ((av god kvalité såklart))
  • paprikapulver
  • vitlökspulver
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 180°C eller tänd grillen enligt 50/50 principen

  2. Lägg kycklingen med ryggen uppåt. Klipp med vass sax på vardera sida om ryggraden, från huvudändan till baken.

  3. Lägg kycklingen med den uppklippta sidan nedåt på en plåt och tryck till, så att kycklingen stannar uttryckt.

  4. Gnid in kryddorna över hela kycklingen

  5. Låt kycklingen stekas till minst 72 grader innertemperatur (gäller svensk kyckling, se artikeln om innertemp)

  6. Servera med smaskigheter som stekt potatis eller ris, och gör gärna sås på skyn som blir på plåten genom deglasering.