Utskriftsalternativ:

Svamprisotto med grillad kalventrecôte

Svamprisotto med grillad kalventrecôte 1

Skogens guld med italienska toner

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 20 min Tillagning: 60 min Total Tid: 1 tim 20 min
Portioner 4
Beskrivning

Skogens guld med italienska toner

Ingredienser
    Svamprisotto
  • 250 gram Arborioris
  • 250 gram blandad svamp ((ex champinjoner, gula kantareller, fårticka))
  • 2 deciliter vitt vin
  • 5 deciliter kalvfond
  • 2 deciliter riven parmesan
  • 2 stycken schalottenlökar
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
  • Kalventrecôte
  • 600 gram kalventrecôte
  • salt
  • peppar
Instruktioner
    Svamprisotto
  1. Hacka schalottenlök och vitlöksklyftor fint

  2. Riv parmesan

  3. Värm upp kalvfonden så den sjuder

  4. Dela upp svampen i lagom stora bitar och smörstek i panna

  5. Värm upp oljan så den blir het

  6. Bryn schalottenlök och vitlöksklyftor

  7. Stek riset tills det börjar bli genomskinligt

  8. Häll på en liten del av vinet, samt kalvfond

  9. Fortsätt hälla på vin och kalvfond av och till under omrörning av riset i ca 45 minuter. Låt aldrig riset stå torrt.

  10. När riset är klart utan hård kärna, vänd i svamp tillsammans med det överblivna smöret från stekpannan

  11. Vänd sedan i den rivna parmesanen och rör runt

  12. Kalventrecôte
  13. Grilla köttet på direkt värme, till ca 50°C

  14. Låt sedan vila minst 15 minuter. (Täck då inte köttet. Om det täcks med folie kommer tillagningen fortsätta under folien)

  15. Skiva tunt och servera till risotton