Skriv ut receptet

Kantarellsås

Perfekt till oxfile eller annat gott grillat
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Sås
Kök: Svenskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 250 gr gula kantareller
  • 5 dl grädde (40%)
  • 1 msk köttfond, (gärna hemmagjord)
  • 2 st schalottenlökar
  • majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • smör

Instruktioner

  • Rensa kantarellerna på kryp, barr och mossa
  • Finhacka schalottenlök
  • Smält smör i en stekpanna och fräs på löken och kantarellerna
  • När kantarellerna är gyllene, häll över grädden
  • Häll i fond och låt småputtra 3 minuter
  • Red av med majsstärkelse utvispad i vatten
  • Smaka av med salt och peppar