Skriv ut receptet

Tupplevermousse

Ett smakrikt och gott tillbehör på smörgåsen
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Franskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

Ingredienser

  • 250 gr tupplevermousse, (kan vara svårt att få tag på, men kycklinglever är nästan lika gott)
  • 2,5 dl vispgrädde (40%)
  • 1 st vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • smör

Garnering

  • cornichoner
  • rostad lök

Instruktioner

  • Gör en mis en place med alla ingredienser. Hacka schalottenlök och vitlök fint.
  • Stek löken i smör till den blir mjuk.
  • Lägg i tupplevern. Stek tills den bara är något rosa inuti.
  • Mixa till en slät smet, häll då i grädden och mixa till den blir fluffig
  • Lägg över i skålar och ställ in i kylen.
  • Servera med finhackad cornichon och rostad lök, som tillbehör till gott nybakat bröd