Utskriftsalternativ:

Barbequesås

Barbequesås 1
En enkel barbequesås för de där rökiga grilldagarna
Rätter
Tid
Förberedelse: 30 min Tillagning: 30 min Total Tid: 1 tim
Portioner 4
Beskrivning

Här har du en barbequesås som kan få dig att känna dig som en riktig grillexpert från Texas. Denna sås passar bäst till kryddigt, rökigt kött. Lika bra till nöt som till fläsk.

Använd gärna som glace, för att få ihop smakerna på tallriken. Variera gärna kryddningen. Prova till exempel liquid smoke, om du vill ha en ännu kraftigare röksmak, som förstärkning till ditt rökiga kött.

Ingredienser
  • 1 styck gul lök
  • 1 pressad vitlök
  • 1 matsked tomatpure
  • olivolja
  • 1 konserverade hela körsbärstomater
  • 1 deciliter rödvinsvinäger
  • 1 deciliter Kinesisk soja
  • 1 deciliter farinsocker
  • 1 matsked honung
  • 2 matskedar torkad rökt paprika
  • 1 matsked torkad oregano
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Stek lök, vitlök och tomatpuré i oljan tills löken blir mjuk

  2. Häll i tomaterna och låt koka en stund

  3. Blanda i resterande ingredienser och rör så det blandas ut

  4. Låt puttra på låg värme tills röran nått en lagom kletig konsistens

  5. Sila av och låt kokta en stund till

  6. Smaka av med salt och peppar

Nyckelord: Barbeque, Grill, Grilla, Grillat, Grillning, Grillsås, Sås