Barbequesås

Barbequesås 1

En enkel barbequesås för de där rökiga grilldagarna

Barbequesås

Förberedelse 30 min Tillagning 30 min Total Tid 1 tim
Barbequesås 5
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Beskrivning

Här har du en barbequesås som kan få dig att känna dig som en riktig grillexpert från Texas. Denna sås passar bäst till kryddigt, rökigt kött. Lika bra till nöt som till fläsk.

Använd gärna som glace, för att få ihop smakerna på tallriken. Variera gärna kryddningen. Prova till exempel liquid smoke, om du vill ha en ännu kraftigare röksmak, som förstärkning till ditt rökiga kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek lök, vitlök och tomatpuré i oljan tills löken blir mjuk

  2. Häll i tomaterna och låt koka en stund

  3. Blanda i resterande ingredienser och rör så det blandas ut

  4. Låt puttra på låg värme tills röran nått en lagom kletig konsistens

  5. Sila av och låt kokta en stund till

  6. Smaka av med salt och peppar

Nyckelord: Barbeque, Grill, Grilla, Grillat, Grillning, Grillsås, Sås
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen