Renskavswrap
När man ska ut i skog och mark kan det vara klurigt att veta vad man ska laga för något som är relativt enkelt, och
När man ska ut i skog och mark kan det vara klurigt att veta vad man ska laga för något som är relativt enkelt, och
Att få till fisk som barnen gillar kan ibland vara en utmaning. I vår familj experimenteras det ofta med olika sorters fisk. Men så fort
Ibland kan man känna för att lyxa till morgonens frukost. Må det vara en söndagmorgon som kräver lite extra mys, eller som här, en fjällstugemorgon
Ren. Ett fantastiskt djur som använts som bytesdjur av människan sedan stenåldern. Köttet i sig är mörkt rött, har en väldigt mild vildsmak och är
Om man nu inte känner att man har 24 timmar på sig när man ska göra sin Cold Brew, eller kommer på sådär på kvällen
Du som gillar kaffe har säkert hört talas om “cold brew”-kaffe som det nya svarta som är så där fantastiskt och nyskapande. Kanske är det
När det ska ätas kött i diverse modeller är rödvinssåsen nog den mest använda precis efter bean. Antalet variationer på rödvinsås är antagligen lika många som det finns kockar, och smaken är ju som bekant som baken.
Ett smarrigt stycke husmanskost kan man få ihop på några minuter, om man har allt hemma.
Du har säkert tänkt någon gång, efter en kväll med vitt vin och räkor, att du borde ju ta tillvara på de där skalen på
En kalventrecôte är fantastisk mör. Den kommer från ett ungt djur och är magrare än den vanliga nötentrecôten. Den är ljust rosa i färgen, och
Under sommaren, när rabarbern lever sitt egna lilla liv i ett hörn av din trädgård, kan det vara gott att ha flera idéer kring vad
En fantastisk rätt som jag gör någon gång i månaden. Den är relativt lättlagad men tar lite tid för risotton att få rätt krämiga konsistens.
Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.
Det finns nog lika många recept på denna köttbit som hobbykockar. Därför vill jag framhålla att nedan är så som jag brukar göra. Kryddrubben till
Som matfisk är den väldigt smakrik och god fisk, som gör sig väldigt bra efter någon timme på röken.
Ska man ändå grilla, så kan man ju se till att krångla till det precis så mycket det bara går. Det är ju lite av
En hemmaslungad bearnaise. Det är ofta en hobbykocks heliga graal. Den kräver lite teknisk kunskap och fingerfärdighet. Men när man gjort den några gånger så
Ibland kan man behöva bryta av den där klyftpotatisen och kött som ofta serveras på grillkvällarna mitt i juni. Då kan detta vara ett bra
Ja, kalla den vad du vill. En tomatsås med bra råvaror som får puttra länge. En sån som alla behöver ha i kylen/frysen.Sannolikt finns det
Här är ett recept på en riktigt krispig panering. Panko, släng dig i väggen. Säger man dessutom till barnen att det ska ätas cornflakes till
Friterad potatis. Ett tillbehör som kommer i många former, men kanske är mest känt som “pommes” för de flesta. Enligt Wikipedia kan man dela in
En smash burger är inte på långa vägar samma sak som en burgare vilken som. Det viktigaste att tänka på är proportionerna fett och kött, samt den berömda smashen.
En helt gudomlig smakkombination, som du inte tror att du kommer gilla, men säkert bara längtar efter en portion till när du väl smakat. Ja,
Det asiatiska köket är helt fantastiskt med sina smaker. Det är väldigt svårt att som “västerlänning” ens komma i närheten av det som de äkta
Trixigheten med att göra egna ramen-nudlar är att det egentligen behövs något som heter Kansui. En flaska kansui innehåller en alkalisk lösning som gör
Ibland, när man bara är sugen på nåt riktigt gott, så kan man stå där i kylskåpet och stirra men inte riktigt komma på något.
Kalvlägg är en mycket fin styckdetalj, som annars oftast hittas i en Osso Bucco. Med lite extra kärlek kan dessa passa även på grillen! Lägget
“Men vad är detta?” tänker du.. Ett recept på en jädra macka? Vem sjutton behöver recept på en smörgås med skinka?
Här är en kyckling som det nästan inte går att misslyckas med. Man kan ha oturen att bränna ytan för hårt, om kolet är för
Tillhör du också dem som tröttnat på kletig köpepotatissallad? Här är en snabbt ihopsvängd potatissallad som håller några dagar i kylen. Perfekt tajming inför midsommar.
Spareribs. Tunna revben från gris som man kan gnaga ihjäl sig på. Det kan vara fantastiskt gott och mört, men det går också att få dem riktigt tråkiga.
Top blade är en Amerikansk styckdetalj som inte ses så ofta här i Sverige. Ofta går den direkt till malning, men kan ibland dyka upp under namn som Luffarbiff eller Fjäderbladsbog.
Bao Buns. “Som att tugga på ett moln” brukar de beskrivas och kan väl jämföras med kinesernas svar på hamburgare eller tacos.
Ett pocherat ägg, som precis rinner ut över de smörstekta sparrisarna och blandar sig med hollandaisesåsen kan få vilka smaklökar som helst att vibrera av
Att laga en kyckling “Spatchcock” går ut på att man klipper upp kycklingen längs med ryggraden, så att det går att platta ut kycklingen.
Här har du en barbequesås som kan få dig att känna dig som en riktig grillexpert från Texas.
Den här firren fullkomlig ramlade över mig när jag besökte fiskdisken på min lokala ICA-butik häromdagen. Den såg smarrig ut redan där den låg i disken.
Detta är ett lite annorlunda sätt att laga mat, men det blir mycket smakrikt. Påminner lite om tjälknöl i smaken, om du åt det som liten, men här är köttet mycket mycket mört.
Short ribs är en något ovanlig köttbit här i Sverige. Den går att specialbeställa hos din kötthandel, men syns sällan i frysdisken på ICA. Dock smakar de gudomligt, och blir gärna till saftigt kött.
Tillsammans med sältan i cornichoner och det krispiga i den rostade löken får man en texturresa som passar grymt ihop med brödet.
Krämig pasta med skaldjur och viss hetta. Seravera gärna med champinjoner stekta i talg, och en grön kvist av persilja.
Just nu börjar skogen där ute fyllas upp med gula, härliga läckerheter. Har man turen att snubbla över ett större område med dessa, så kanske
Har du tröttnat på att bara grilla kött? Nej, det har såklart inte vi heller. Men ibland kan det blir mer än bra att variera sig.
Du vet när man gör en sån där riktigt håll-käften middag en torsdag och man bara vill ringa en vän som ska få smaka. En
Ibland händer det att man vill göra en bearnaise som kan stå sig i kyla.. Eller som inte ska användas alldeles direkt på en gång,
En liten sallad som blandar sött med syra och hetta från löken, till en angenäm kombination. Används bäst som tillbehör, främst till grillat.
Sötma från äppelmusten tillsammans med det brynta smöret och hetta i curryn ger en fin kombination
Chimichurri är en het blandning av färska örter och olja, som passar som marinad till grillkött eller som sås till maten.
När det blir vår, och det går att köpa färska svenska sparrisar i varje ICA affär, då pirrar det i magen efter denna klassiker.
Vad är väl inte Italien utan lite vitt vin, skaldjur och pasta. En ångande het, handgjord pasta som serveras av en lika ångande het italienare.
En hollandaise är en klassisk sås när man tänker helstekt lax och söndagsmiddag, men det är också grunden i många andra såser.
Att tillaga lammracks sous vide är både spännande, roligt och ganska enkelt. Här kan man få ett helt perfekt kött med ganska lite arbetskraft. I
Färsk pasta går numera att köpa i varenda matvarubutik. Det är helt klart godare än den klassiska hårda pastan, men är den så ruskigt svår
En helt grym förrätt när det kanske vankas fisk till varmrätt, eller varför inte som del i en tapaskväll. Detta smakar mer hav än du