Rödvinssås

Rödvinssås 7

Rödvinssås

Förberedelse 30 min Tillagning 240 min Total Tid 4 timmar 30 min
Rödvinssås 11
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt fonden sjuda upp och håll den nära kokpunkten

  2. Finhacka schalottenlök och fräs i olja och smör.

  3. Hacka sidfläsk och stjälkselleri grovt. Stek tillsammans med löken.

  4. Vänd runt rosmarinkvisten i blandningen och häll över vinet.

  5. Låt koka till något mindre än hälften av vinet är kvar.

  6. Håll på fonden.

  7. Låt reducera ytterligare till lite mindre än hälften.

  8. Smaka av med salt och peppar

  9. Sila av såsen

  10. Precis innan servering, klicka i en bit smör och låt koka upp. Rör om för att få en blank sås.

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen