Utskriftsalternativ:

Bechamél

Bechamél
En av de mest klassiska grundsåserna. Förgyll din lasagne, eller kanske lyxa till en croque monsieur?
Kök
Rätter
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Tillagning: 10 min Total Tid: 10 min
Portioner 4
Beskrivning

En bechamél. Eller "vit sås" som en del säger. Klassisk god sås som man kan äta med sked (dock blir man nog orimligt tjock om man äter för mycket).

Passar fantastiskt till att besudla lasagnen, som grunden i en äggsås, som guldkornet i en Croque monsieur eller som sagt, bara i en skål med en sked.

Ingredienser
  • 2 matskedar smör
  • 3 matskedar vetemjöl
  • 6 deciliter 3% mjölk
  • 2 muskot
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Använd en kastrull, eller allra helst en Sauteuse med rundade kanter.

  2. Smält smöret på medelvärme

  3. Rör i mjölet

  4. Häll i mjölken under konstant omrörning

  5. Låt koka ca 5 minuter, så den hinner tjockna

  6. Smaksätt med muskot, salt och peppar

Nyckelord: Grundsås, Sås, Tillbehör