Utskriftsalternativ:

Couscous med Kyckling

Couscous med Kyckling 1
Tillagningsmetod ,
Rätter
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 20 min Vila: 5 min Total Tid: 35 min
Portioner 4
Bästa säsong Passande hela året
Ingredienser
    Ingredienser
  • 3 deciliter Couscous
  • 5 deciliter Grönsaksbuljong
  • 1 styck Purjolök
  • 2 stycken Charlottenlök (finhackad)
  • 2 stycken Vitlöksklyfta (finhackad)
  • 300 gram Brocolli (skuren i små bitar)
  • 1-2 tesked Allkrydda (Jag valde Piffi allkrydda, men du kan välja vilket örtsalt som helst))
  • 1-2 deciliter Valnötter (hackade)
  • 50 gram Smör
  • Sås
  • 2 deciliter Créme Fraiché
  • 1 styck Limesaft
  • 1 styck Limeskal rivet
  • Salt & peppar (Efter smak)
  • Kyckling
  • 700 gram Kycklinginnanlårfilé
  • 2 matskedar Olivolja
  • 2 matskedar Mushroom Soyasoya
  • 2 matskedar Vegeta (Krydda från Balkan, finns att köpa i de flesta större mataffärer)
Instruktioner
    Couscousblandning
  1. Finhacka vitlök och charlottenlök (gärna i matberedare)
  2. Grovhacka purjolöken och broccolin. Använder du tinat broccoli, se till att klämma ur vätskan.
  3. Koka upp buljongen. Häll i couscous, låt koka upp och lägg på locket. Dra från plattan och låt vila 10 minuter.
  4. Under tiden fräser du upp alla grönsaker i smör, 3-5 minuter. Sänk värmen och häll på 2 dl vatten och låt puttra i några minuter
  5. Häll i couscous i grönsaksblandningen, häll i hackade valnötter och allkrydda. Blanda väl
  6. Sås
  7. Blanda Créme Fraiche med saft från en lime + rivet limeskal.
  8. Krydda med salt och peppar efter önskemål. Gillar du starkare såser, blanda in lite chilliflakes eller sambal oelek.
  9. Kyckling
  10. Blanda filéerna med övriga ingredienser i en stor skål. Låt stå en stund i rumstemperatur.
  11. Stek i stekpanna på medelhög värme. Stek 3-5 minuter och vänd. Stek ytterligare 3-5 minuter. Viktigt att kycklingen blir genomstekt men inte för torr heller.
  12. Plocka av filéerna och lägg över i en ungsäker form med ungsfolie över, så får dem vila en stund innan servering
Nyckelord: couscous, kyckling, vegetarisk