Couscous med Kyckling
En rätt som går snabbt att tillaga. Fungerar utmärkt som vegetarisk rätt (bara att utesluta kycklingen). Tips! Om du gör rätten med kyckling, börja med att blanda ihop kycklingen med marinaden så hinner den suga åt sig mera smak.
Ingredienser
Ingredienser
Sås
Kyckling
Instruktioner
Couscousblandning
-
Finhacka vitlök och charlottenlök (gärna i matberedare)
-
Grovhacka purjolöken och broccolin. Använder du tinat broccoli, se till att klämma ur vätskan.
-
Koka upp buljongen. Häll i couscous, låt koka upp och lägg på locket. Dra från plattan och låt vila 10 minuter.
-
Under tiden fräser du upp alla grönsaker i smör, 3-5 minuter. Sänk värmen och häll på 2 dl vatten och låt puttra i några minuter
-
Häll i couscous i grönsaksblandningen, häll i hackade valnötter och allkrydda. Blanda väl
Sås
-
Blanda Créme Fraiche med saft från en lime + rivet limeskal.
-
Krydda med salt och peppar efter önskemål. Gillar du starkare såser, blanda in lite chilliflakes eller sambal oelek.
Kyckling
-
Blanda filéerna med övriga ingredienser i en stor skål. Låt stå en stund i rumstemperatur.
-
Stek i stekpanna på medelhög värme. Stek 3-5 minuter och vänd. Stek ytterligare 3-5 minuter. Viktigt att kycklingen blir genomstekt men inte för torr heller.
-
Plocka av filéerna och lägg över i en ungsäker form med ungsfolie över, så får dem vila en stund innan servering