Lepinja – Pitabröd på balkanvis

Detta bröd passar perfekt med Cevapcici Men går alldeles utmärkt till allt grillat eller som tillbehör till buffébordet.
Lepinja - Pitabröd på balkanvis 7

Lepinja – Pitabröd på balkanvis

4.5 från 1 röst
Förberedelse 4 timme Tillagning 12 min Vila 10 min Total Tid 4 timmar 22 min
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Nybörjare Portioner: 8 Bästa säsong: Passande hela året

Ingredienser

Instruktioner

Instruktioner

  1. Blanda ut jäst och socker i vatten.
  2. Lägg i olivolja och rör om. Välj en god olivolja för smakens skull. Testa gärna att ha upp till 1,5 ggr olivolja mot vad det står i receptet (testa dig fram)
  3. Lägg i mjöl och salt (du kan minska saltet ner till hälften, jag gillar dock när det smakar salt). Börja med att röra om sakta med en träsked. Sen knådar du antigen för hand (roligare) eller i bakmaskin (enklare). Rör om i 10-15 minuter.

  1. Släng över lite mjöl över degen och låt vila under bakduk. Minst 1 timme! men helst 1,5-2 timmar. När det jäst till över dubbla storleken då är det dags att baka ut.
  2. Dela degen i åtta bollar. Jag väger degen och delar den i exakta åtta delar, men är inte nödvändigt. Rulla och sen vik bollarna så de får en slät yta. Låt bollarna vila under bakduk minst 30 minuter
  3. Gör bollarna till platta bröd. Antigen plattar du till dem med handen eller så drar du ut dem tills de är ca 12-15 cm i diameter. Jag drar gärna ut dem för att inte trycka ut luftbubblorna. (de blir ganska platta). Ta en vass kniv och gör skåror i brödet. Låt vila under bakduk minst 30 minuter
  4. Samtidigt som brödet får vila en sista gång, sätter du på ugnen 225 grader, gärna varmluft. Så att ugnen hinner förvärmas ordentligt.
  5. Grädda bröden i 10-12 minuter (tiden varierar beroende på ugn). Det viktiga är att de får lite färg. Åtta bröd får plats på två plåtar
  6. Låt vila i 10 minuter under bakduk. Sen är det bara att servera och njuta. Kyckling, kött, cevapcici, en matig sallad. Detta bröd går bra med vad som helst.
Nyckelord: Bröd, Lepinja, Tilltugg

Användarrecensioner

4.5 av 5
1 kundbetyg
5 stjärnor
0
4 stjärnor
1
3 stjärnor
0
2 stjärnor
0
1 stjärna
0
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen