Mjuka tunnbröd
Mumsiga nybakade tunnbröd, gjorda på Gourmetstål
Mjuka tunnbröd
Beskrivning
Mumsiga nybakade tunnbröd, gjorda på Gourmetstål
Ingredienser
Instruktioner
-
Smält smör och värm mjölk och sirap till 37 °C
-
Lös upp jästen i vätskan, gärna i degbunken till en assistent
-
Blanda ned rågmjöl, hjorthornssalt, salt och kryddorna vid låg hastighet med degkrok, så att det bildar en jämntjock smet.
-
Tillsätt vetemjöl och låt gå i ca 2,5 minuter. Bedöm kletigheten. Om den är väldigt kletig, fyll på med mer mjöl och knåda 2,5 minuter till.
-
Låt jäsa 30 minuter medan du värmer upp ditt Gourmetstål på grillen eller i ugnen
-
Häll upp degen på ett bakbord och knåda den för hand. Dela den i bollar och kavla ut varje boll till en så tunn deg som möjligt.
-
Kavla med kruskavel
-
Grädda varje tunnbröd ca 1 minut på vardera sida
-
Servera med smör eller messmör. Frys in det som blir över, eller bjud grannarna.