En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.
En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.
Blanda ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten
Häll i vatten, lite i taget och rör till en len smet
Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten
Låt svälla ca 30 minuter
Värm oljan i kastrull till 180 grader (eller vrid på fritösen och ta det lugnt). Ha alltid ett lock i närheten när du friterar, om värmen skulle sticka iväg och starta en brand. Släck med locket ALDRIG med vatten!
Skär ostpucken i fjärdedelar
Doppa ostarna i frityrsmeten och doppa ner i oljan. Bäst brukar det bli om man kan hålla fast osten i oljan en stund (t ex med en grillpincett av metall).
Fritera tills ytan blir gyllene
Ta upp med hålslev och låt droppa av på hushållspapper
Fritera också några blad av persiljan, men bli inte förskräckt när den sprätter till precis när du lägger den i oljan. Låt bara fritera snabbt så de inte bränns (ingen angenäm smak då)
Servera med hjortronsylt och glass