Friterad camembert med glass

Friterad camembert med glass 1

En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.

Friterad camembert med glass

Förberedelse 30 min Tillagning 30 min Total Tid 1 tim
Friterad camembert med glass 5
0 Spara som favorit
Portioner: 2

Beskrivning

En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.

Ingredienser

Frityrsmet

Övrigt

Instruktioner

Frityrsmet

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten

  2. Häll i vatten, lite i taget och rör till en len smet

  3. Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten

  4. Låt svälla ca 30 minuter

Fritering

  1. Värm oljan i kastrull till 180 grader (eller vrid på fritösen och ta det lugnt). Ha alltid ett lock i närheten när du friterar, om värmen skulle sticka iväg och starta en brand. Släck med locket ALDRIG med vatten!

  2. Skär ostpucken i fjärdedelar

  3. Doppa ostarna i frityrsmeten och doppa ner i oljan. Bäst brukar det bli om man kan hålla fast osten i oljan en stund (t ex med en grillpincett av metall).

  4. Fritera tills ytan blir gyllene

  5. Ta upp med hålslev och låt droppa av på hushållspapper

  6. Fritera också några blad av persiljan, men bli inte förskräckt när den sprätter till precis när du lägger den i oljan. Låt bara fritera snabbt så de inte bränns (ingen angenäm smak då)

  7. Servera med hjortronsylt och glass

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen