Friterad camembert med glass
En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.
Friterad camembert med glass
Beskrivning
En riktig 70-tals klassiker. Otroligt oväntad smakkombination som fungerar hur bra som helst.
Ingredienser
Frityrsmet
Övrigt
Instruktioner
Frityrsmet
-
Blanda ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten
-
Häll i vatten, lite i taget och rör till en len smet
-
Vispa äggvitan hårt och vänd ner i smeten
-
Låt svälla ca 30 minuter
Fritering
-
Värm oljan i kastrull till 180 grader (eller vrid på fritösen och ta det lugnt). Ha alltid ett lock i närheten när du friterar, om värmen skulle sticka iväg och starta en brand. Släck med locket ALDRIG med vatten!
-
Skär ostpucken i fjärdedelar
-
Doppa ostarna i frityrsmeten och doppa ner i oljan. Bäst brukar det bli om man kan hålla fast osten i oljan en stund (t ex med en grillpincett av metall).
-
Fritera tills ytan blir gyllene
-
Ta upp med hålslev och låt droppa av på hushållspapper
-
Fritera också några blad av persiljan, men bli inte förskräckt när den sprätter till precis när du lägger den i oljan. Låt bara fritera snabbt så de inte bränns (ingen angenäm smak då)
-
Servera med hjortronsylt och glass