Utskriftsalternativ:

Gröncurry med kyckling och nudlar

Gröncurry med kyckling och nudlar 1

En variant på den klassiska grön curry thairätten

Rätter
Tid
Förberedelse: 30 min Tillagning: 10 min Total Tid: 40 min
Portioner 2
Beskrivning

En variant på den klassiska grön curry thairätten

Ingredienser
  • 500 gram strimlad kyckling
  • 400 milliliter kokosmjölk
  • 1 styck röd peppar
  • 2 pressad vitlök
  • 2 teskedar grön curry-pasta
  • 6 broccoli
  • 2 deciliter böngroddar
  • 2 matskedar fisksås
  • 1 styck lime
  • 1 matsked olja ((till stekning))
Instruktioner
  1. Gör först en mise en place. När grejjerna väl kommer i wokpannan går det fort

  2. Häll i olja i pannan och hetta upp den ordentligt. När olja börjar ryka kan du börja tillagningen (detta beror såklart på oljan, men rykpunkten i en vanlig rapsolja ligger runt 220 grader)

  3. Fräs vitlök, röd peppar och grön curry-pasta i oljan

  4. Lägg i broccolin

  5. Lägg i kycklingen och ge den en yta

  6. Häll över kokosmjölken och låt koka tills kycklingen är klar

  7. Smaksätt med fisksås och lime

  8. Tillsätt böngroddarna precis på slutet

  9. Servera gärna tillsammans med hemmagjorda Ramen-nudlar

Nyckelord: Asiatiskt, Kryddstarkt, Nudlar