Utskriftsalternativ:

Kantarellsås

Kantarellsås 1

Perfekt till oxfile eller annat gott grillat

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 10 min Total Tid: 20 min
Portioner 4
Beskrivning

Perfekt till oxfile eller annat gott grillat

Ingredienser
  • 250 gram gula kantareller
  • 5 deciliter grädde (40%)
  • 1 matsked köttfond ((gärna hemmagjord))
  • 2 stycken schalottenlökar
  • majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • smör
Instruktioner
  1. Rensa kantarellerna på kryp, barr och mossa

  2. Finhacka schalottenlök

  3. Smält smör i en stekpanna och fräs på löken och kantarellerna

  4. När kantarellerna är gyllene, häll över grädden

  5. Häll i fond och låt småputtra 3 minuter

  6. Red av med majsstärkelse utvispad i vatten

  7. Smaka av med salt och peppar