Utskriftsalternativ:

Kyckling i gul curry

Kyckling i gul curry 1
Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry.
Tillagningsmetod
Kök
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 30 min Total Tid: 40 min
Portioner 6
Kalorier 340 kcal
Bästa säsong Passande hela året
Beskrivning

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry. Perfekt vardagsmat med kidsen hemma. 

Det finns ju, som du säkert har koll på, mängder och åter mängder med currysorter. Just denna är tänkt att göras på en gul curryblandning som brukar finnas att köpa på de flesta affärer. Men undvik kanske butikens egen blandning, utan försök hitta en variant som kanske har indiskt påbrå. 

Ingredienser
  • ½ stycken rödlök
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 2 matskedar curry
  • 2 stycken gröna äpplen
  • 1 kilogram kycklinglårfiléer
  • 3 deciliter äppelmust
  • 2 deciliter grädde
  • 2 matskedar kycklingfond
  • salt
  • maizena (ljus)
  • smör att steka i
Instruktioner
  1. Gör en mis en place, då det går ganska snabbt när det ska röras ihop. Riv äpple, finhacka rödlök och vitlök. Skär kyckling i lagom bitar.

  2. Smält smöret i panna på ganska hög värme. När smöret brynts och doften är nötig, gå i med rödlök, vitlök och curry. Låt steka ihop en kort stund.

  3. Häll sedan i de rivna äpplena. Blanda i kycklingen och låt steka tills den får färg.

  4. Häll över äppelmusten, och låt reducera något.

  5. Blanda i grädde och kycklingfond.

  6. Smaka av med salt och red med Maizena.

Näringsfakta

Pris per portion
Kalorier 340kcal

Nyckelord: kyckling, curry, ris, vardagsmat