Kyckling i gul curry

Kyckling i gul curry 1

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry.

Kyckling i gul curry

Förberedelse 10 min Tillagning 30 min Total Tid 40 min
Kyckling i gul curry 5
0 Spara som favorit
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 6 Kalorier: 340 kcal Bästa säsong: Passande hela året

Beskrivning

Snabb och relativt enkel kycklingrätt med smak av söt curry. Perfekt vardagsmat med kidsen hemma. 

Det finns ju, som du säkert har koll på, mängder och åter mängder med currysorter. Just denna är tänkt att göras på en gul curryblandning som brukar finnas att köpa på de flesta affärer. Men undvik kanske butikens egen blandning, utan försök hitta en variant som kanske har indiskt påbrå. 

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en mis en place, då det går ganska snabbt när det ska röras ihop. Riv äpple, finhacka rödlök och vitlök. Skär kyckling i lagom bitar.

  2. Smält smöret i panna på ganska hög värme. När smöret brynts och doften är nötig, gå i med rödlök, vitlök och curry. Låt steka ihop en kort stund.

  3. Häll sedan i de rivna äpplena. Blanda i kycklingen och låt steka tills den får färg.

  4. Häll över äppelmusten, och låt reducera något.

  5. Blanda i grädde och kycklingfond.

  6. Smaka av med salt och red med Maizena.

Näringsfakta

Pris per portion
Kalorier 340kcal

Nyckelord: kyckling, curry, ris, vardagsmat
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen