Mumsiga nybakade tunnbröd, gjorda på Gourmetstål
Mumsiga nybakade tunnbröd, gjorda på Gourmetstål
Smält smör och värm mjölk och sirap till 37 °C
Lös upp jästen i vätskan, gärna i degbunken till en assistent
Blanda ned rågmjöl, hjorthornssalt, salt och kryddorna vid låg hastighet med degkrok, så att det bildar en jämntjock smet.
Tillsätt vetemjöl och låt gå i ca 2,5 minuter. Bedöm kletigheten. Om den är väldigt kletig, fyll på med mer mjöl och knåda 2,5 minuter till.
Låt jäsa 30 minuter medan du värmer upp ditt Gourmetstål på grillen eller i ugnen
Häll upp degen på ett bakbord och knåda den för hand. Dela den i bollar och kavla ut varje boll till en så tunn deg som möjligt.
Kavla med kruskavel
Grädda varje tunnbröd ca 1 minut på vardera sida
Servera med smör eller messmör. Frys in det som blir över, eller bjud grannarna.