Utskriftsalternativ:

Pasta – Grundrecept

Pasta - Grundrecept 1
Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 30 min Tillagning: 4 min Total Tid: 34 min
Portioner 4
Ingredienser
  • 300 gram vetemjöl ((helst Tipo 00 eller Durumvete))
  • 150 gram ägg ((ca 3 st rumsvarma))
  • olja
Instruktioner
  1. Häll ut mjölet på en bra arbetsyta. Gör en grop i mitten och knäck i äggen.

  2. Blanda ihop mjöl och ägg och knåda till en deg som inte kladdar. Häll på mer mjöl om det behövs. För att få en lite smidigare deg kan precis några droppar olja blandas in.

  3. Ställ degen i kylen minst 15 minuter under plast. Degen kan såklart förberedas några dagar innan om så önskas.

  4. Använd sedan en pastamaskin för att forma pastan till det du önskar. 
    Pastan kan sedan antingen torkas eller kokas omgående.

  5. När du kokar pastan, använd rikligt med vatten och ca rågad tesked salt per liter vatten.

Notering
  • Degen håller sig flera dagar i kylen. Använd näsan för att veta om den fortfarande är ätbar.