Utskriftsalternativ:

Pinsa med burrata och vitlök

Pinsa med burrata och vitlök 1
Tillagningsmetod ,
Kök
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 2 min Total Tid: 12 min
Portioner 4
Bästa säsong Sommar
Beskrivning

Pinsa är perfekt som försnacks till middagsbjudningen. Denna variant blir krämig och god med burratan, och salt och med härlig vitlökssmak. Man kan såklart dressa med mycket annat, men nya exempel kommer senare.

Ingredienser
  • 1 styck Färdig pinza (finns färdig från Zeta, eller gör egen deg enligt https://www.hobbykocken.se/recipe/pinsa-recept/)
  • 25 gram Smör
  • Färsk gräslök
  • 2 klyftor Färsk vitlök
  • ½ deciliter Riven Gran Padano
  • 1 styck Burrata
  • Havssalt
  • Bassilika
Instructions
  1. Smält smör i kastrull och pressa ner vitlök
  2. Finhacka gräslök och ha i smör och vitlöksblandningen
  3. Pensla rikligt med smör över det färdiga pinsabrödet
  4. Salta, och lägg på den rivna osten
  5. Lägg in i ugnen eller ännu hellre den varma grillen i ca 2 minuter, så osten smälter och får lite färg
  6. Riv och fördela burratan och dekorera med basillika blad
Nyckelord: Snacks, Förrätt, Pinsa, Pizza bianco