Förberedelse: 10 minTillagning: 2 minTotal Tid: 12 min
Portioner4
Bästa säsongSommar
Beskrivning
Pinsa är perfekt som försnacks till middagsbjudningen. Denna variant blir krämig och god med burratan, och salt och med härlig vitlökssmak. Man kan såklart dressa med mycket annat, men nya exempel kommer senare.
Ingredienser
1 styck Färdig pinza (finns färdig från Zeta)
25 gram Smör
Färsk gräslök
2 klyftor Färsk vitlök
½ deciliter Riven Gran Padano
1 styck Burrata
Havssalt
Bassilika
Instructions
Smält smör i kastrull och pressa ner vitlök
Finhacka gräslök och ha i smör och vitlöksblandningen
Pensla rikligt med smör över det färdiga pinsabrödet
Salta, och lägg på den rivna osten
Lägg in i ugnen eller ännu hellre den varma grillen i ca 2 minuter, så osten smälter och får lite färg
Riv och fördela burratan och dekorera med basillika blad