Utskriftsalternativ:

Pocherat ägg

Pocherat ägg 1

Pocherade ägg är gudomliga tillbehör i köket, kanske på en ägg benedict.

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 10 min Tillagning: 10 min Total Tid: 20 min
Portioner 4
Beskrivning

Pocherade ägg är gudomliga tillbehör i köket, kanske på en ägg benedict.

Ingredienser
  • 4 Ägg
  • 2 ättika
  • salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Koka upp

  2. Häll i vinäger.

  3. Knäck ett ägg i en skål

  4. Sänk tempen och rör upp virveln.

  5. Häll i ägget, och låt det ligga i någon minut, så att vitan sluter om gulan. Gulan ska fortsatt vara krämig.

  6. Ta ur ägget med hålslev.

Notering

Det knepiga med att få till ett bra pocherat ägg brukar vara att få ägget att hålla ihop till det har koagulerat. Där kommer virveln in i bilden. 

 

Nyckelord: Ägg