Krämig risotto med valfria skaldjur kan användas både som förrätt eller huvudrätt
Gör en mise en place.
Hacka schalottenlök och solovitlök fint. Måtta upp vin, koka upp skaldjursfond till ca 4 dl. Riv parmesan och finhacka champinjoner.
Smörstek schalottenlök och solovitlök tills de mjuknar.
Häll över Arborioris och stek med i smör och lök tills det blir något genomskinligt.
Häll på ömsom vin och ömsom fond under omrörning. Låt kokningen ta närmare 30-40 minuter, och låt aldrig riset gå torrt, utan späd hela tiden med lite vätska. Efter en stund blir risotton krämig.
Stek champinjoner snabbt i smör och häll över i kastrullen med ris. Blanda ihop.
Rör i parmesan. Smaka av och salta vid behov.
Finns det kvar en hård kärna i riskornen kan du späda på mer vin och vatten tills riset hinner gå klart.
Hetta upp en stekpanna smält i smör. Låt räkorna rotera i smöret tills de blir röda. Lägg över på tallrik och låt vila.
Lägg ner kammusslor med platta sidan nedåt, och låt steka tills de får fin färg.