Risotto med skaldjur

Risotto med skaldjur 1

Krämig risotto med valfria skaldjur kan användas både som förrätt eller huvudrätt

Risotto med skaldjur

Förberedelse 10 min Tillagning 45 min Total Tid 55 min
Risotto med skaldjur 5
0 Spara som favorit
Portioner: 4

Beskrivning

Krämig risotto med valfria skaldjur kan användas både som förrätt eller huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en mise en place.
    Hacka schalottenlök och solovitlök fint. Måtta upp vin, koka upp skaldjursfond till ca 4 dl. Riv parmesan och finhacka champinjoner.

  2. Smörstek schalottenlök och solovitlök tills de mjuknar.

  3. Häll över Arborioris och stek med i smör och lök tills det blir något genomskinligt.

  4. Häll på ömsom vin och ömsom fond under omrörning. Låt kokningen ta närmare 30-40 minuter, och låt aldrig riset gå torrt, utan späd hela tiden med lite vätska. Efter en stund blir risotton krämig.

  5. Stek champinjoner snabbt i smör och häll över i kastrullen med ris. Blanda ihop.

  6. Rör i parmesan. Smaka av och salta vid behov.
    Finns det kvar en hård kärna i riskornen kan du späda på mer vin och vatten tills riset hinner gå klart.

  7. Hetta upp en stekpanna smält i smör. Låt räkorna rotera i smöret tills de blir röda. Lägg över på tallrik och låt vila.

  8. Lägg ner kammusslor med platta sidan nedåt, och låt steka tills de får fin färg.

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen