Utskriftsalternativ:

Sauce Marinara

Sauce Marinara 1

Tomatsås / Pizzasås / Pastasås

Kök
Rätter
Tid
Förberedelse: 15 min Tillagning: 180 min Total Tid: 3 timmar 15 min
Portioner 4
Beskrivning

Tomatsås / Pizzasås / Pastasås

Ingredienser
  • 2-3 stycken burkar krossade tomater, ekologiska
  • 4-6 stycken färska tomater, ekologiska
  • 1-2 styck gul lök, ekologiska
  • ½ stycken vitlök
  • 1 bladpersilja
  • 1-2 deciliter olivolja
  • 1 matsked oregano
  • 1 matsked basilika
  • 1,5 matsked grönsaksfond
  • 1 tesked strösocker
  • 1 styck rejäl skvätt vitt vin, italienskt förstås
  • 1 styck bit enrisrökt sidfläsk med svål
  • salt
  • peppar
Instruktioner
    Mis en place
  1. Ta fram stor, tjockbottnad gryta

  2. Hacka all lök

  3. Klyfta tomater

  4. Smaka på vinet

  5. Hacka persiljan, oreganon, basilikan.

  6. Tillagning
  7. Börja med olivoljan

  8. I med lök, örter, färska tomater. Låt det svettas ett tag.

  9. På med vin. Koka upp

  10. I med krossade tomater

  11. Koka upp igen

  12. Lägg i sidfläsket

  13. I med grönsaksfonden

  14. I med sockret

  15. Låt koka i 2-3 timmar

  16. Späd ev med lite vatten vid behov

  17. Smaka av med salt och peppar

  18. Avsluta med att ta ur sidfläsket och sen köra den slät med mixerstav

  19. Låt svalna och lägg i lämpliga kärl för förvaring

Notering

Färdigt för pizzan el pastan. Bra bas till en bolognese också!
Buongiorno!