Utskriftsalternativ:

Tiramisu

Tiramisu 1

Klassisk italiensk efterrätt som med fördel kan göras några dagar innan den ska ätas

Kök
Rätter
Tid
Tillagning: 30 min Vila: 1440 min Total Tid: 24 timmar 30 min
Portioner 4
Beskrivning

Klassisk italiensk efterrätt som med fördel kan göras några dagar innan den ska ätas

Ingredienser
  • 4 stycken Ägg
  • 500 gram Mascarpone
  • 4 centiliter Amaretto
  • 1 deciliter Socker
  • 4 centiliter Espresso / Starkt kaffe
  • 15 stycken Savoardikex
  • Kakao
Instruktioner
  1. Separera äggen i varsina skålar

  2. Blanda äggula med Amaretto och Mascarpone. Rör till en slät kräm.

  3. Vispa äggvitorna hårt i en annan skål

  4. Häll i lite socker i taget medan du vispar

  5. Vänd i äggvitan i Mascarponekrämen (försiktigt, så äggvitan håller strukturen)

  6. Häll i expresson i botten på en form. Lägg Savoardikex i lager, så de suger upp kaffet.

  7. Häll över Mascarponekrämen över kexen. Låt stå i kylen till nästa dag (minst.. Blir godare ju längre den får dra.)..

  8. Strö över kakao strax innan servering.

Nyckelord: Alkohol, Enkelt, Smidigt