Rödvinssås
När det ska ätas kött i diverse modeller är rödvinssåsen nog den mest använda precis efter bean. Antalet variationer på rödvinsås är antagligen lika många som det finns kockar, och smaken är ju som bekant som baken.
När det ska ätas kött i diverse modeller är rödvinssåsen nog den mest använda precis efter bean. Antalet variationer på rödvinsås är antagligen lika många som det finns kockar, och smaken är ju som bekant som baken.
Ja, kalla den vad du vill. En tomatsås med bra råvaror som får puttra länge. En sån som alla behöver ha i kylen/frysen.Sannolikt finns det lika många recept på marinara som det finns italienare el ättlingar till italienare. Konstigt nog är det alltid någons mamma som gör den bäst. Att göra sin egen pizzasås är …
Just nu börjar skogen där ute fyllas upp med gula, härliga läckerheter. Har man turen att snubbla över ett större område med dessa, så kanske det räcker till mer än den obligatoriska mackan med smörstekt kantarell.. Här är en grym sås som passar bäst till en mörad oxfilé, eller en klassisk söndagsstek.
Ibland händer det att man vill göra en bearnaise som kan stå sig i kyla.. Eller som inte ska användas alldeles direkt på en gång, utan behöver förvaras en stund. Däremot vill man inte falla tillbaka på snabbköpets kalla såser förvarade i små burkar. Då kan en kallvispad bearnaisesås vara svaret. Den är gjord på …