Bechamél

En bechamél. Eller “vit sås” som en del säger. Klassisk god sås som man kan äta med sked (dock blir man nog orimligt tjock om man äter för mycket).

Passar fantastiskt till att besudla lasagnen, som grunden i en äggsås, som guldkornet i en Croque monsieur eller som sagt, bara i en skål med en sked.

Bechamél

En av de mest klassiska grundsåserna. Förgyll din lasagne, eller kanske lyxa till en croque monsieur?
Tillagningstid10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Sås
Kök: Franskt
Nyckelord: Grundsås, Sås, Tillbehör
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl 3% mjölk
  • 2 krm muskot
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Använd en kastrull, eller allra helst en Sauteuse med rundade kanter.
  • Smält smöret på medelvärme
  • Rör i mjölet
  • Häll i mjölken under konstant omrörning
  • Låt koka ca 5 minuter, så den hinner tjockna
  • Smaksätt med muskot, salt och peppar