Kalvfärsjärpar är ett smarrigt stycke husmanskost kan man få ihop på några minuter, om man har allt hemma.
Detta smakar verkligen som när farmor kokade potatis och gjorde färsjärpar och brunsåsen gjord på deglacering av pannan höjer verkligen känslan av en genuint hemmalagad rätt.
Till detta kan man också servera en stuvad vitkål. Mer om det vid annat tillfälle.
Kalvfärsjärpar
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t
Måltid: Varmrätt
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg
Ingredienser
- 500 gr kalvfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl grädde
- salt
- svartpeppar
Brunsås
Bra sås till köttbullar eller färsjärpar
Tillagningstid10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Sås
Kök: Europeiskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg
Ingredienser
- 2 msk smör
- 2 puckar oxfond, (eller deglacera en panna från stekta köttbullar)
- 5 dl grädde
- ½ msk kinesisk soja
- lingonsylt
- redning för mörk sås
- salt
- peppar
Instruktioner
- Om du deglacerar, häll i hälften av grädden i pannan och vispa runt. Annars, smält först puckarna i pannan och häll sedan på grädden.
- Låt koka upp, smaksätt med soja, salt och peppar.
- Tillsätt en klick lingonsylt för syra och sötma.
- Red av med redning för mörk sås