Kantarellsås 2

Kantarellsås

Kantarellsås 3


Just nu börjar skogen där ute fyllas upp med gula, härliga läckerheter. Har man turen att snubbla över ett större område med dessa, så kanske det räcker till mer än den obligatoriska mackan med smörstekt kantarell..

Här är en grym sås som passar bäst till en mörad oxfilé, eller en klassisk söndagsstek.

Kantarellsås

Kantarellsås 4

Perfekt till oxfile eller annat gott grillat

  • 250 gr gula kantareller
  • 5 dl grädde (40%)
  • 1 msk köttfond ((gärna hemmagjord))
  • 2 st schalottenlökar
  • majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • smör
  1. Rensa kantarellerna på kryp, barr och mossa

  2. Finhacka schalottenlök

  3. Smält smör i en stekpanna och fräs på löken och kantarellerna


    Kantarellsås 5
  4. När kantarellerna är gyllene, häll över grädden


    Kantarellsås 6
  5. Häll i fond och låt småputtra 3 minuter

  6. Red av med majsstärkelse utvispad i vatten

  7. Smaka av med salt och peppar

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen