Skål med majonnäs

Majonnäs

Majonnäs. Har du en gång gjort en egen, så köper du aldrig mer en färdig. Det tar inte mer än några minuter av vispande, så har du gjort dig en alldeles egen, av ingredienser som du antagligen har hemma redan. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Som ägg till exempel. De ska alltid vara rumsvarma!

No shortcuts!

Testa att använda majonnäs istället för grillolja.. Garanterat en grillyta som du inte fått förut.

Majonnäs

Majonnäs 1

Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja ((eller annan neutral olja))
  • salt
  • peppar
  1. Blanda ihop äggulor, senap och vinäger


    Majonnäs 2
  2. Vispa en tunn stråle olja, fort som busen, tills du får en konsistens som du är nöjd med.

  3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt ännu lite mer syra.

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen