Majonnäs. Har du en gång gjort en egen, så köper du aldrig mer en färdig. Det tar inte mer än några minuter av vispande, så har du gjort dig en alldeles egen, av ingredienser som du antagligen har hemma redan. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Som ägg till exempel. De ska alltid vara rumsvarma!
No shortcuts!
Testa att använda majonnäs istället för grillolja.. Garanterat en grillyta som du inte fått förut.
Majonnäs
Snabb och lättgjord majjo, som passar till nästan allt. Denna smakar inte som det du köper i butiken. Men har du väl smakat en hemmagjord kommer du inte vilja köpa igen.
- 2 st äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2,5 dl rapsolja ((eller annan neutral olja))
- salt
- peppar
Blanda ihop äggulor, senap och vinäger
Vispa en tunn stråle olja, fort som busen, tills du får en konsistens som du är nöjd med.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt ännu lite mer syra.