Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.
Ibland blir dessa rester kvar i en bunke i kylen, och det är svårt att komma på något fantastisk att göra med det.
Här nedan är en smarrig “goto-pasta” att slänga ihop så fort det finns köttrester att tillgå. Den går att variera i hetta, men blir väldigt krämig och smakrik.
Avnjut med en grillöl. För du har ju i princip grillat.. Igen..
Pasta på grillrester
Ta tillvara på Entrecôte-resterna
- 1 sats hemmagjord pasta
- 1 mängd restkött från nöt
- 2 dl grädde
- 1 st röd peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 250 gram skogschampinjoner
- smör
- salt
- peppar
Gör i ordning pasta enligt recept
Skär upp det överblivna köttet i schyssta bite-size bitar.
Slanta champinjoner och finhacka röd peppar
Smält smör i pannan och bryn champinjoner och röd peppar
Pressa i vitlöksklyftorna och vänd runt
Lägg i det uppskurna köttet.
Häll över grädde och låt småputtra. Låt köttet gå med tills det blir genomvarmt, men inte för länge då det blir trist.
Lägg i pastan och rör runt