Pasta på grillrester 2

Pasta på grillrester

Pasta på grillrester 3



Om du är något som jag så blir det gärna en hel del grillat under sommaren. Det händer också att det blir rester kvar av detta.

Ibland blir dessa rester kvar i en bunke i kylen, och det är svårt att komma på något fantastisk att göra med det.

Här nedan är en smarrig “goto-pasta” att slänga ihop så fort det finns köttrester att tillgå. Den går att variera i hetta, men blir väldigt krämig och smakrik.

Avnjut med en grillöl. För du har ju i princip grillat.. Igen..

Pasta på grillrester

Pasta på grillrester 4

Ta tillvara på Entrecôte-resterna

  • 1 sats hemmagjord pasta
  • 1 mängd restkött från nöt
  • 2 dl grädde
  • 1 st röd peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 gram skogschampinjoner
  • smör
  • salt
  • peppar
  1. Gör i ordning pasta enligt recept

  2. Skär upp det överblivna köttet i schyssta bite-size bitar.


    Pasta på grillrester 5
  3. Slanta champinjoner och finhacka röd peppar

  4. Smält smör i pannan och bryn champinjoner och röd peppar


    Pasta på grillrester 6
  5. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd runt

  6. Lägg i det uppskurna köttet.


    Pasta på grillrester 7
  7. Häll över grädde och låt småputtra. Låt köttet gå med tills det blir genomvarmt, men inte för länge då det blir trist.

  8. Lägg i pastan och rör runt


    Pasta på grillrester 8

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen