Sauce Marinara

Ja, kalla den vad du vill. En tomatsås med bra råvaror som får puttra länge. En sån som alla behöver ha i kylen/frysen.
Sannolikt finns det lika många recept på marinara som det finns italienare el ättlingar till italienare. Konstigt nog är det alltid någons mamma som gör den bäst.

Att göra sin egen pizzasås är lika självklart som att man inte köper färdig smet till raggmunk (för det gör ni väl inte?). Den kräver en kvarts förberedelser sen sköter den sig helt själv i 2-3 timmar.
Vad krävs då? Jo, det här:

Sauce Marinara

Tomatsås / Pizzasås / Pastasås
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid3 t
Total tid3 t 15 minuter
Måltid: Sås
Kök: Italienskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Magnus Nylén

Ingredienser

  • 2-3 st burkar krossade tomater, ekologiska
  • 4-6 st färska tomater, ekologiska
  • 1-2 st gul lök, ekologiska
  • ½ st vitlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1-2 dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st rejäl skvätt vitt vin, italienskt förstås
  • 1 st bit enrisrökt sidfläsk med svål
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Mis en place

  • Ta fram stor, tjockbottnad gryta
  • Hacka all lök
  • Klyfta tomater
  • Smaka på vinet
  • Hacka persiljan, oreganon, basilikan.

Tillagning

  • Börja med olivoljan
  • I med lök, örter, färska tomater. Låt det svettas ett tag.
  • På med vin. Koka upp
  • I med krossade tomater
  • Koka upp igen
  • Lägg i sidfläsket
  • I med grönsaksfonden
  • I med sockret
  • Låt koka i 2-3 timmar
  • Späd ev med lite vatten vid behov
  • Smaka av med salt och peppar
  • Avsluta med att ta ur sidfläsket och sen köra den slät med mixerstav
  • Låt svalna och lägg i lämpliga kärl för förvaring

Anteckning

Färdigt för pizzan el pastan. Bra bas till en bolognese också!
Buongiorno!

Kommentera

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Deltotal
kr
Totalt
kr
Fortsätt shoppa
0

VAD VILL DU TITTA PÅ IDAG?