Tupplevermousse

Detta tillbehör blev jag serverad på en restaurang nyligen, och blev helt fast. Ett så till synes enkelt tillbehör till nybakat bröd, men så mumsigt.

Tillsammans med sältan i cornichoner och det krispiga i den rostade löken får man en texturresa som passar grymt ihop med brödet.

I receptet är det tupplever specifikt. Men detta är inte helt lätta att få tag på. Skillnaden från hönslever (eller kycklinglever som de ofta heter i frysdisken) är nog inte nåt värst. Antagligen är de mindre nogräknade vid frystillfället och stoppar ner alla könens levrar i en och samma påse.

Detta är iallafall ett ypperligt tillfälle att ta till vara på fler delar av kycklingen än du kanske normalt gör. Och gott är det!

Tupplevermousse

Ett smakrikt och gott tillbehör på smörgåsen
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Franskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Pär Hedberg

Utrustning

  • Blender

Ingredienser

  • 250 gr tupplevermousse, (kan vara svårt att få tag på, men kycklinglever är nästan lika gott)
  • 2,5 dl vispgrädde (40%)
  • 1 st vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • smör

Garnering

  • cornichoner
  • rostad lök

Instruktioner

  • Gör en mis en place med alla ingredienser. Hacka schalottenlök och vitlök fint.
  • Stek löken i smör till den blir mjuk.
  • Lägg i tupplevern. Stek tills den bara är något rosa inuti.
  • Mixa till en slät smet, häll då i grädden och mixa till den blir fluffig
  • Lägg över i skålar och ställ in i kylen.
  • Servera med finhackad cornichon och rostad lök, som tillbehör till gott nybakat bröd

Kommentera

Hallå där!

Du har nu besökt oss 10 gånger.

Är det så att du är lika tokig i matlagning som vi är?

Vill du också vara med och bidra?

Skicka oss ett mail och berätta varför!

Du är väl inte på väg redan?

Missa inga nyheter. Prenumerera på utkskick från oss nedan!

Vi håller dina personuppgifter privata och delar bara dina uppgifter med tredje part som gör denna tjänst möjlig. Läs vår integritetspolicy.