Short ribs - Sous Vide 2

Short ribs – Sous Vide

Short ribs är en något ovanlig köttbit här i Sverige. Den går att specialbeställa hos din kötthandel, men syns sällan i frysdisken på ICA. Dock smakar de gudomligt, och blir gärna till saftigt kött.

Tillagningssättet kan varieras utefter behov. Senare kommer vi göra ett försök till low and slow grillning, och en kortare session i ugn.

Denna version gjordes under 24 timmar sous vide. Köttet hade nog mått fint av att köras så länge som 36 timmar, då det inte riktigt släppte från benet, sådär som man vill att det ska.

Short Ribs Sous Vide

Short ribs - Sous Vide 3

Short ribs eller Beef ribs tillagad sous vide

 • 1 kg short ribs / beef ribs
 • 2 msk vitlökspulver
 • 2 msk paprikapulver
 • 2 msk torkad ramslök
 • 1 msk timjan
 • 1 msk havssalt
 1. Putsa av de yttre hårda hinnorna av köttet


  Short ribs - Sous Vide 4
 2. Lägg på kryddorna på den köttiga sidan (här används enbart torra kryddor, vilket jag tycker fungerar bäst sous vide).


  Short ribs - Sous Vide 5
 3. Vakuumpacka och låt gå sous vide på 55 grader (eller önskad innertemp) i minst 24 timmar. Beroende på köttets tjocklek kan den stå upp till 36 timmar.

 4. Ge köttet en rejäl grillyta innan servering.


  Short ribs - Sous Vide 6

Om intet köttet skall ätas direkt när den gått klart i sous viden, så går det bra att snabbt kyla ner det, och sedan värma upp det i samband med att man ger köttet dess yta. Var dock vaksam på att inte ge för hög innertemp.

Om författaren

Lämna en kommentar

Rulla till toppen