Skriv ut receptet

Somrig rödbetssallad

Att en svensk råkostsallad kan bli så god!
Tillagningstid20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Svenskt
Portioner: 4 port
Hobbykock: Elin Eldh

Ingredienser

  • 3 st morötter
  • 2 st rödbetor
  • 1 st rött äpple
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe bladpersilja

Vinägrett

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sötstark senap
  • 3 msk neutral olja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skär morötter, rödbetor, äpple och rödlök julienne (eller fuska och använd en mandolin med bladen framme)
  • Blanda samman rödvinsvinäger, senap och olja i en skål
  • Slå över vinägretten över de rivna grönsakerna och rör runt
  • Smaka av med salt och peppar
  • Strö över bladpersiljan. Har du bara kruspersilja? Hacka den först och strö över persiljehacket.