Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut receptet
Svamprisotto med grillad kalventrecôte
Skogens guld med italienska toner
Förberedelser
20
minuter
Tillagningstid
1
t
Total tid
1
t
20
minuter
Måltid:
Varmrätt
Kök:
Italienskt
Portioner:
4
port
Hobbykock:
Pär Hedberg
Ingredienser
Svamprisotto
250
gr
Arborioris
250
gr
blandad svamp
,
(ex champinjoner, gula kantareller, fårticka)
2
dl
vitt vin
5
dl
kalvfond
2
dl
riven parmesan
2
st
schalottenlökar
2
st
vitlöksklyftor
salt
peppar
olivolja
smör
Kalventrecôte
600
gr
kalventrecôte
salt
peppar
Instruktioner
Svamprisotto
Hacka schalottenlök och vitlöksklyftor fint
Riv parmesan
Värm upp kalvfonden så den sjuder
Dela upp svampen i lagom stora bitar och smörstek i panna
Värm upp oljan så den blir het
Bryn schalottenlök och vitlöksklyftor
Stek riset tills det börjar bli genomskinligt
Häll på en liten del av vinet, samt kalvfond
Fortsätt hälla på vin och kalvfond av och till under omrörning av riset i ca 45 minuter. Låt aldrig riset stå torrt.
När riset är klart utan hård kärna, vänd i svamp tillsammans med det överblivna smöret från stekpannan
Vänd sedan i den rivna parmesanen och rör runt
Kalventrecôte
Grilla köttet på direkt värme, till ca 50°C
Låt sedan vila minst 15 minuter. (Täck då inte köttet. Om det täcks med folie kommer tillagningen fortsätta under folien)
Skiva tunt och servera till risotton
Video