Skaldjursfond

Skaldjursfond 7

Skaldjursfond

Förberedelse 30 min Tillagning 60 min Total Tid 1 tim 30 min
Skaldjursfond 11
0 Spara som favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela ut skalen på en djup plåt och rosta i ugnen på ca 250 grader i tio minuter. När man rostar använder man ugnen för att ge lite färg på råvarorna. Ger en djupare smak vid t ex fondkok.

  2. Hacka fänkål, selleri och lök grovt

  3. Lägg över skalen och grönsakerna i en stor kastrull, och täck med vatten. Lägg i lagerblad. Låt koka i 25-45 minuter.

  4. Sila av och låt stå över natten.

  5. Koka sedan upp och reducera ned till ca en tredjedel. Smaka av.

  6. OBS! Salta ej, då det är lättare att salta upp rätten i efterhand, när man sedan tillagar med fonden.

  7. Häll över i istärningsformar, och frys in. Ta sedan en kub till nästa långkok!

Notering

OBS! Som en av våra besökare noterat har koktiden i receptet varit väldigt lång (4-6 timmar). När det kommer till skaldjur riskerar koket att få en kraftig besk ton om man kokar det för länge. Därför har vi justerat ner koktiden för den del där skalen fortfarande är kvar.. Tack för synpunkten!

Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen