Hollandaise
En klassisk emulsionssås som passar perfekt till lax eller sparris.
Hollandaise
Beskrivning
En klassisk emulsionssås som passar perfekt till lax eller sparris.
Ingredienser
Instruktioner
-
Blanda äggulor, citron och vatten i en skål.
-
Ställ skålen i vattenbad ca 70 grader och vispa till blandningen får den konsistens du önskar. Detta sker när blandningen når ca 66 grader.
-
Vispa ner smöret, först droppvis, sedan mer tills allt har vispats in.
-
Smaksätt med salt.
Näringsfakta
- Pris per portion
- Kalorier 350kcal
Notering
Obs 1. Spricker såsen? Då är det för varmt. Antingen äggröran eller smöret. Då kan man börja om i ny skål med en äggula, sedan hälla på den spruckna såsen under omrörning.
Obs 2. Testa att använda brynt smör istället. Eller addera schalottenlök och dragon, så har du en Bearnaisesås!