Hollandaise

Hollandaise 1

En klassisk emulsionssås som passar perfekt till lax eller sparris.

Hollandaise

Tillagning 15 min Total Tid 15 min
Hollandaise 5
0 Spara som favorit
Portioner: 4 Kalorier: 350 kcal

Beskrivning

En klassisk emulsionssås som passar perfekt till lax eller sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, citron och vatten i en skål.

  2. Ställ skålen i vattenbad ca 70 grader och vispa till blandningen får den konsistens du önskar. Detta sker när blandningen når ca 66 grader.

  3. Vispa ner smöret, först droppvis, sedan mer tills allt har vispats in.

  4. Smaksätt med salt.

Näringsfakta

Pris per portion
Kalorier 350kcal

Notering

Obs 1. Spricker såsen? Då är det för varmt. Antingen äggröran eller smöret. Då kan man börja om i ny skål med en äggula, sedan hälla på den spruckna såsen under omrörning.

Obs 2. Testa att använda brynt smör istället. Eller addera schalottenlök och dragon, så har du en Bearnaisesås!

Nyckelord: Grillsås, klassiker, Klassisk, Tillbehör
Lägg till en recension
Lägg till en fråga
0 Spara som favorit
Min
0 Spara som favorit

Dela den på ditt sociala nätverk

Rulla till toppen