Artiklar

Kom igång med Sous Vide

Sous Vide, eller “under vakuum” som det blir direkt översatt från franskan, innebär egentligen enbart att den råvara som ska tillagas, tillagas i en vakuumpåse. När man däremot pratar om sous vide som teknik så är det egentligen ett mer specifikt arbetssätt man är ute efter och det är tillagandet av maten i ett exakt …

Kom igång med Sous Vide Läs mer »

Bourbon-biblioteket – del 4

Man undrar lite vad som hade hänt med Jack Daniels om inte hårdrocken fanns? Lemmy och Slash har väl varit gigantiska frontfigurer för denna dryck. Ja, alla hårdrocksstjärnor med aktning har någon gång ställt upp på bild med den fyrkantiga flaskan i högsta hugg. Nå, är det så att alla dessa profiler har en särskilt …

Bourbon-biblioteket – del 4 Läs mer »

Bourbon-biblioteket – del 4 13

Innertemperaturer

  Temperaturer När det sen är dags att slänga sin bit på grillen behöver man ha koll på lite standardtemperaturer. Dessa är såklart ungefärliga grader, då varje bit kött är ett eget djur.   Det är också bra att ta i beaktande att köttet eftersteks något när det vilar. Det vill säga, om du vill uppnå …

Innertemperaturer Läs mer »

Innertemperaturer 15
Rulla till toppen