Kom igång med Sous Vide

Sous Vide, eller “under vakuum” som det blir direkt översatt från franskan, innebär egentligen enbart att den råvara som ska tillagas, tillagas i en vakuumpåse.

Läs mer »
Bild av Ernest_Roy från Pixabay
Artiklar

Bourbon-biblioteket – del 6

Biblioteket har haft fyra veckors semester. Nu är vi tillbaka! Man kan tycka vad man vill om tillgängligheten på Systembolaget, skattetrycket och den ev svårigheten

Läs mer »
Artiklar

Bourbon-biblioteket – del 5

1964 var året då amerikanska kongressen tog beslut om att skydda bourbon som ”unik produkt från USA”. Varumärkesskyddad liksom Kalix-löjrom. Det är också året då

Läs mer »
Artiklar

Innertemperaturer

Det här med det perfekt rosa köttet, som fortfarande vätskar lite när man skär i det men ändå är mört och har perfekt konsistens. Eller

Läs mer »
Artiklar

Bourbon-biblioteket – del 3

Länge var idén att whisky från Skottland var det enda som gällde. Det startades whiskyklubbar och provningar överallt. Allt möjligt om whisky. Japanerna köpte ett

Läs mer »
Artiklar

Bourbon-biblioteket – del 2

Det har länge funnits en myt, tradition, legend om att det var baptist-pastorn Elijah Craig(1738-1808) som var den som först tillverkade bourbon. Lite oklart om det faktiskt är så?

Läs mer »
Foto av Tobi från Pexels
Artiklar

Mörning av kött – Del 1

Att köpa fantastiskt fint kött hos en bra kötthandel är av naturliga orsaker inte alltid en billig affär. Mycket kärlek har krävts för att få ett kött som smakar och ser ut som på de finaste restauranger.

Läs mer »