Kom igång med Sous Vide
Sous Vide, eller “under vakuum” som det blir direkt översatt från franskan, innebär egentligen enbart att den råvara som ska tillagas, tillagas i en vakuumpåse.
Sous Vide, eller “under vakuum” som det blir direkt översatt från franskan, innebär egentligen enbart att den råvara som ska tillagas, tillagas i en vakuumpåse.
Ibland. När man kan köpa en sån där riktigt riktigt fin kyckling. Som den som vi har fått tag på här, från Ridgedale Permaculture, som
När man börjar intressera sig för mat kan det vara intressant att läsa på lite om de olika grundsmakerna som finns. Det är med den
Det var sista veckan på semestern som jag och sambon fick för oss att ta en resa i södra Sverige med bil. Varför inte passa
Biblioteket har haft fyra veckors semester. Nu är vi tillbaka! Man kan tycka vad man vill om tillgängligheten på Systembolaget, skattetrycket och den ev svårigheten
1964 var året då amerikanska kongressen tog beslut om att skydda bourbon som ”unik produkt från USA”. Varumärkesskyddad liksom Kalix-löjrom. Det är också året då
Man undrar lite vad som hade hänt med Jack Daniels om inte hårdrocken fanns? Lemmy och Slash har väl varit gigantiska frontfigurer för denna dryck.
Temperaturer När det sen är dags att slänga sin bit på grillen behöver man ha koll på lite standardtemperaturer. Dessa är såklart ungefärliga grader,
Länge var idén att whisky från Skottland var det enda som gällde. Det startades whiskyklubbar och provningar överallt. Allt möjligt om whisky. Japanerna köpte ett
Det har länge funnits en myt, tradition, legend om att det var baptist-pastorn Elijah Craig(1738-1808) som var den som först tillverkade bourbon. Lite oklart om det faktiskt är så?
Bourbon…eldvatten, whiskey, whisky. Kärt barn har många namn.
Till syvende och sist handlar det om destillatet med bas i en kolhydrat.
Att köpa fantastiskt fint kött hos en bra kötthandel är av naturliga orsaker inte alltid en billig affär. Mycket kärlek har krävts för att få ett kött som smakar och ser ut som på de finaste restauranger.